top of page
Sisustussuunnittelu
toimistoesimerkki_tila eteiseen laaja_käsitelty.jpg
Akustiikkakonsultointi

Hyvä ääniympäristön merkitys on suuri, mutta siihen harvoin kiinnitetään huomiota uutta rakennettaessa tai vanhaa remontoidessa - ennen kuin asetutaan asumaan. Paras mahdollinen ratkaisu on huomioida akustiikka jo rakennusvaiheessa, mutta sen korjaamiseen jälkikäteenkin löytyy paljon vaihtoehtoja. 

"Sisustussuunnittelijana uskon pystyväni suunnittelemaan akustiikkaratkaisun, joka

miellyttävät myös visuaalisesti."

Akustiikka kotona 

Tänä päivänä suositaan rakentamisessa korkeita, avaria ja isoja ikkunapintoja sisältäviä tiloja. Se tuo mukanaan haasteita, jotka usein huomataan vasta, kun asetutaan asumaan. Se on väistämätöntä, että isot ikkunapinnat, paljaat seinät ja mahdollisesti korkea tila aiheuttavat tilassa kaikua. Kaikuisuus kyseisessä tilassa ei ole ainoa ongelma, vaan usein äänet kantautuvat myös muihin kodin tiloihin. Toki huonekalut ja tekstiilit pehmentävät ja vähentävät kaikuisuutta hieman, mutta usein se ei riitä. Onneksi näihin ongelmiin löytyy paljon erilaisia ratkaisuja. Äänenvaimennusratkaisut voivat olla huomaamattomia katto- tai seinäpintoja, mutta niistä voidaan suunnitella myös näyttäviä sisustuselementtejä.

 

Tässä kohtaa voin olla sinulle avuksi. Voimme yhdessä suunnitella juuri teidän tyyliinne ja toiveisiinne sopivan akustiikkaratkaisun ja sen myötä parantaa kotinne viihtyvyyttä huomattavasti. 

 

Akustiikka työpaikalla

Tiesitkö, että tutkimusten mukaan yksi tärkeimpiä työviihtyvyyteen vaikuttavista tekijöistä on tilan akustiikka. Kaikuisuus, äänten kantautuminen työpisteeltä toiselle sekä yleinen melutaso häiritsevät keskittymistä ja huonontavat työn tehokkuutta. Lisäksi on väsyttävää tehdä töitä tällaisessa ympäristössä.

 

On kyse sitten toimistotilasta, ravintolasta, oppilaitoksesta, hoivakodista, harrastustiloista tai muista julkisista tiloista, tilan äänimaailmaa on mahdollista parantaa. Vaihtoehtoja on tänä päivänä paljon – perinteisistä akustiikkalevyistä tuotteisiin, joilla saa luotua näyttäviä sisustuselementtejä.

Työtilojen suunnittelu
bottom of page